fizikaa5

Dobrodošli na moj blog

13.05.2010.

Eh ovakoo . . . :))

 

Pošto sam o laboratorijskim vježbama pisala općenito , a vrlo malo sam se osvrnula na svoj subjektivni stav, dobila sam promjedbu od profesora. Eh ovako . . . . J

Laboratorijske vježbe su jedan od najboljih načina kako bi učenici sto lakse shvatili gradivo. Interesantnije je od „suhoparnog“ predavanja, jer smo više mi u vježbama angažovani nego profesor.

Prva laboratorijska vježba je bila jako interesantna, valjda zato jer je to bila moja prva samostalna vježba. Radile smo sa kalorimetrom koji nikad prije nisam vidjela J, al nakon ove vježbe postala sam bogatija sa znanjem što se tiče specifičnog toplotnog kapaciteta i pojmova vezanih za tu pojavu. Na početku smo imale malih problema jer nam je profesor dao pogrešnu pripremu, al uspjele smo da odradimo vježbu koliko - toliko uspješno. Na kraju smo shvatile šta je bila suština vježbe iako nismo dobile odgovarajući rezultat.

Druga laboratorijska vježba je bila interesantna jer je bila povezana sa strujom, al jednim dijelom sam osjećala i strah, jer sam prvi put rukovala sa strujom na taj način. Mislila sam da će to biti nešto komlikovano, al nije. Profesor nam je dao dvije sheme i  mi smo uspjele samo da odradimo prvu ( lakšu ) shemu, jer nismo imale vremena za drugu. Upoznala sam se sa spravama kao sto je ampermetar, voltmetar .

Treća laboratorijska vježba je bila malo komplikovana. Takodje smo radile sa strujom, ali dobile smo dosta kablova i neke nove sprave koje nismo koristile u prethodnoj vježbi i nisam baš bila načisto za sta su. Iako sam te sprave imala napisane u pripremi i prije sam čula za njih, nisam znala kako ustvari izgledaju. Al uz profesorevu pomoć jasnije nam je bilo i uspjele smo da koliko–toliko uspješno odradimo ovu vježbu.

Četvrta laboratorijska vježba je meni bila izuzetno zanimljiva i nije bila uopste teška. Mislim da je ovo najlakša vježba što ćemo da radimo ; odredjivanje početne brzine i ubrzanja dječijeg autića. Nismo uopšte imale problema što se tiče ove vježbe i vrlo brzo smo je odradile (uspješno) J .

Et toliko od mene sto se tiče ovih vježbi koje sam odradila i ovako cu ubuduće za svaku sljedeću vježbu da radim . . .

<< 05/2010 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

MOJI LINKOVI

Razni citati I. Newtona
- Bog je stvorio sve po broju, težini i mjeri.
- Ja neću definirati vrijeme, prostor, mjesto i gibanje, onako kako je to svima poznato.
- Istina je oduvijek takva da se nađe u jednostavnosti, a ne količini i neuređenosti stvari.
- Ako sam bio sposoban vidjeti dalje, to je bilo samo zato što sam stajao na ramenima divova.
- Ne znam kako me svijet doživljava, ali sebi se činim samo kao dječak koji se igra na obali mora, i razonodi se u sadašnjosti, traži glađi šljunak ili ljepšu školjku, dok za to vrijeme veliki ocean istine neotkriven leži pred mnom.MOJI FAVORITI
ZA ONE KOJI RAZMIŠLJAJU
you found me.
smesna strana zivota
вαуєяη zαυνιנєк υ ѕя¢υ™
****fizikaaa***
***LoOdA fIZika***
World of FIZIKA
eH tA FiZiKa
Svijet fizike
***FIZIKA, SVUDA OKO NAS***
Fizikaaaaa :)
Crazy but not too crazy physics
sussie fizik
hubble
Oli Kahn fizicar
fizzikaaa
PHISICS
** FIZIKA **
........FiZiK@.........
Fizicari92
Zuka prirodnjak
fizika
fizikamina
fizika za trecijedan
moja fizika
crack
arminfizika
fizika_i_ja
Fizika
http://www.vezice.net
više...

BROJAČ POSJETA
112742

Powered by Blogger.ba